Leger des Heils lanceert kerstpottenactie

872
Jim Bousaid doneert namens Hakrinbank

Het Leger des Heils heeft dit jaar voor de 91ste keer de launch gedaan van haar kerstpottenactie. Dit jaar heeft deze organisatie voor het eerst haar launch gedaan op het KKF-terrein. Traditiegetrouw geschiedde de launch op het Valliantieplein aan de Heiligenweg. De organisatie bestaat reeds 91 jaar in Suriname. Volgens de regionaal commandant van de organisatie, Vilece Thomas, worden er bij deze kerstpottenactie rode kerstpotten geplaatst op diverse locaties.

De organisatie breidt zich elk jaar uit naar vooral de districten. Met deze actie verzamelt de organisatie middelen om minder bedeelden van een pakketje te voorzien om hun kerstdagen tenminste goed te vieren. De organisatie roept daarom de totale gemeenschap op om haar bijdrage, hoe klein of groot dan ook, te leveren. Ook kan de bijdrage op de bankrekening van de organisatie gestort worden.

Bij de vorige actie had de organisatie bijkans 400.000 SRD kunnen inzamelen, waarmee er 5200 gezinnen waren tegemoetgekomen. De organisatie streeft dit jaar naar meer, zodat er meer gezinnen geholpen kunnen worden.

De directeur van de Hakrinbank, Jim Bousaid, heeft namens de bank een donatie gedaan van 10.000 SRD. Hij zei in zijn toespraak dat wij dit jaar een halve miljoen of een miljoen SRD moeten bereiken. “En dit kan als wij allemaal meewerken”, zegt hij. Hij roept ook het bedrijfsleven om een bijdrage te leveren.