Verdachte opgesloten voor beroving halsketting

1155

Op 31 oktober hield de Algemene Surveillance Dienstde 20-jarige Anwar K. aan, nadat hij een halsketting had weggerukt van W.S. Het slachtoffer was ergens op Leonsberg geparkeerd en zat met zijn zoon in de auto. Na enkele ogenblikken besloot W.S. te vertrekken. Hij reed een eindje in de straat en keerde zijn auto om zodoende op de hoofdweg te komen. Anwar deed op een gegeven moment alsof hij W.S. met zijn voertuig wilde inhalen. Hij schold W.S. uit en nadat hij het slachtoffer had ingehaald, bracht hij zijn voertuig zodanig tot stilstand dat W.S. ook verplicht was te stoppen.

Anwar stapte uit en liep naar W.S. toe en ging te keer en deed alsof hij W.S. op zijn rijgedrag wilde wijzen. Plotseling rukte hij de ketting van het slachtoffer, rende terug naar zijn voertuig en reed weg. Anwar werd dezelfde dag aangehouden door de politie van de Algemene Surveillance Dienst en werd hij overgedragen aan de politie van Geyersvlijt. De politie van Geyersvlijt droeg de zaak over aan recherche Paramaribo.

Anwar gaf toe de ketting te hebben weggerukt en hij was bereid de ketting terug te geven. Volgens hem wilde hij het slachtoffer aan zijn kraag vast pakken en rukte hij per ongeluk de ketting weg. Anwar liet een ketting halen, maar W.S. weigerde de ketting te accepteren, omdat het niet die van hem was.

De ketting die aan hem werd aangeboden was van het zogenoemde Braziliaans goud. Toen de vader van Anwar achter de handelingen van zijn zoon kwam, ging hij zoeken naar de halsketting. De vader bracht de ketting voor de politie.

Anwar is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in gesloten.