Dronken bestuurder kost duorijder enkele dagen in de gevangenis

731

Op zondag 8 november was de politie van het ressort Lelydorp bezig met wegcontrole en hield de 33-jarige Stanley M. aan. De politie merkte dat de autobestuurder zigzag over de weg reed en werd gesommeerd tot stoppen.

De politie vermoedde dat de autobestuurder onder invloed van alcohol verkeerde. De blaastest die van hem werd afgenomen was echter onder de toegestane promillage. Het bleek dat de autobestuurder zich niet concentreerde op de weg waardoor hij zigzag reed. Hij werd ernstig aangesproken.

Stanley die als bijrijder in de auto was, reageerde zenuwachtig bij het zien van de politie. Hij werd gade geslagen door de wetsdienaren. Plotseling gooide hij enkele papiertjes onder de zitting van de autostoel. De politie trof twee wikkels marihuana en twee wikkels cocaïne aan die in beslag werden genomen.

Stanley werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij verklaarde het spul bij zich te hebben voor eigen gebruik. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie werd de bijrijder in verzekering gesteld. Intussen is Stanley vanaf dinsdag 10 november weer op vrije voeten.