Peuterschool papegaaitjes op bezoek bij Minister Peneux

919
Minister Peneux samen met de peuters van Peuterschool Papegaaitjes

Op donderdag 6 november brachten de peuters van peuterschool papegaaitjes een kennismakingsbezoek aan minister Robert Peneux van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Onder leiding van directrice Sherida Doorstam zouden deze 140 peuters heel graag willen weten wie de minister is, alhoewel zij wel zeggen hem vaker op de televisie te hebben gezien.

De peuters zijn verwelkomt door de minister en mochten mochten ook zijn vergaderruimte bezichtigen. Robert Peneux zei, dat hij graag heeft dat deze peuters goed onderwijs krijgen om iets goeds te worden in de maatschappij. Hij zei geen problemen te hebben met het snoepen bij kinderen, maar vindt het gewoon belangrijk dat kinderen gezond eten en daarom kiest voor fruit voor kinderen.

Peneux mocht van de peuters een fruitmand en een ingelijste foto in ontvangst nemen, en zei heel blij te zijn met het bezoek van de papegaaitjes. Ook directeur Natasha Bennanon van het MINOWC, maakte kennis met de peuters.

De onderwijsminister beloofde wat te doen voor de leidsters ten aanzien van verdere studie, maar ook ten aanzien van hun werk en het salaris. Peneux waardeert het werk van de leidsters en zegt te weten dat het geen gemakkelijke job is om te werken met peuters.

De peuters kregen een hapje en een drankje van de minister. Deze peuterschool papegaaitjes heeft voorgaande jaren ook peuters naar het ministerie gebracht voor een kennismaking met voorgaande ministers. De peuterschool van Sherida Doorstam bestaat al 15 jaar.