Twee Cubanen aangehouden

887

De politie van het ressort Zanderij heeft op maandag 09 november twee Cubanen aangehouden, na door de militaire politie te zijn overgedragen.

Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat de vreemdelingen een verblijf van een maand hebben. Via de Adolf Pengel Luchthaven zijn de twee met hun Cubaanse paspoort in het vliegtuig gestapt richting Curaçao.

Op Curaçaose bodem aangekomen trachten de twee met een Amerikaans paspoort die zij in hun bezit hadden het land binnen te komen. De paspoorten zijn voorzien van alle nodige stempels vanuit Suriname. Aangezien zij daar door de mand zijn gevallen, werden zij op dezelfde vlucht richting het land van vertrek gezet. De marechaussee stelde de Surinaamse autoriteiten in kennis. Op de luchthaven werden de twee Cubanen aangehouden en overgedragen aan de politie.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de Cubanen in verzekering gesteld.
Voor de verdere onderzoek is de zaak overgedragen aan de afdeling Fraude en Economische Delicten (FED) van de politie.