Drie mannen beroven 13-jarige scholier

998

Op donderdag 12 november werd een een 13- jarige scholier door drie mannen beroofd in het ressort Geyersvlijt. De scholier H.R werd beroofd van zijn mobiel en een geldsbedrag van SRD 20,-. Na de beroving vluchtte de mannen weg.

Een mede scholier rende de winkelzaak binnen en vroeg om hulp. Een politieambtenaar die zich in de zaak bevond, zette de achtervolging in. Hij was genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen, om de verdachten tot andere gedachten te brengen. Het lukte de wetsdienaar de verdachte Furgel, P. in de directe omgeving aan te houden. De twee anderen konden aan hun aanhouding ontkomen.

Furgil werd aan de politie van Geyersvlijt overgedragen. De buit is nog niet terecht. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de verdachte ingesloten. Aan de opsporing van de twee verdachten wordt gewerkt.