Dronken man probeert te ontsnappen bij controle

887

Een politieambtenaar is tijdens een mini-roadblock op zondag 8 november aan de Tawajariepolderweg bijna omver gereden door de autobestuurder Dinesh, D.

Toen Dinesh kwam aangereden, werd hij gesommeerd om te stoppen door de surveillance groep van regio Midden. Door de dienstdoende politieambtenaar werden de bescheiden van het voertuig gecontroleerd. Het voertuig van Dinesh bleek niet verzekerd te zijn en ook zijn keuringsbewijs is vervallen. Toen gevraagd werd naar het rijbewijs gaf de bestuurder te kennen dat hij het thuis was vergeten. Het viel de wetsdienaar op dat Dinesh ook nog onder invloed van alcohol verkeerde.

Aangezien niets van zijn auto in orde was, is hem toen voorgehouden dat het voertuig zou worden weggesleept naar het politiebureau. De autobestuurder hield de politie voor dat de contactsleutel niet uit het sleutelgat gehaald kan worden. Hij werd ook gesommeerd om uit het voertuig te stappen, maar Dinesh vroeg om enkele belangrijke zaken van hem uit het voertuig te halen. Hij werd in de gelegenheid gesteld dat te doen, terwijl de politieman intussen naar voren liep om het rapport op te maken.

Dinesh stapte weer in de auto, startte die en reed met een hoge snelheid weg. De politieman moest rennen om zichzelf in veiligheid te brengen. De politie zette de achtervolging in. Enkele kilometers verder kon hij worden klemgereden. Dinesh werd overgebracht naar het politiebureau en bij een ademanalyse blies de autobestuurder 985 microgram uitgeademde alcohollucht uit.

Na ontnuchtering werd Dinesh aangehouden en werd voorgeleid. Na afstemming met een lid van het Openbaar ministerie is hij in verzekering gesteld.