19-jarige vertoeft illegaal in Suriname, na vermoedelijk een moord te hebben gepleegd

1816

Na verkregen informatie dat een 19-jarige jongeman, Eurlen, P. alias ‘Lopes’ vermoedelijk een moord moet hebben gepleegd in het buurland Frans-Guyana, is hij op zaterdag 07 november door de politie van Albina aangehouden. Eurlen werd overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

De verdachte verklaard dat hij samen met ene Jason het plan hebben beraamd om iemand van zijn bezittingen te beroven. Terwijl zij bezig waren met het plan, kwam er een man langs. Lopes geeft aan dat Jason de man moet hebben beroofd nadat hij hem letsels had toegebracht met een scherp voorwerp.

Het slachtoffer werd beroofd van een mobiele telefoon en 10 Euro. Het is niet duidelijk of het slachtoffer is komen te overlijden. Lopes vertoeft illegaal in Suriname.

Hij is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie op grond van de Vreemdelingenwet, in verzekering gesteld en zal hij het land worden uitgezet.