Bij een aanrijding op vrijdag 13 november op de kruising van de Hoge- en de Hofstraat waar een bromfietsbestuurder overleed, is de bromfietsbestuurder geïdentificeerd als te zijn de 47-jarige Andrew Gentle.

De aanrijding was tussen 4 personen auto’s en 2 bromfietsen. Gebleken is dat een bestuurder van een Toyota Spacio over de Hogestraat reed en ging in de richting van de Waaldijkstraat. Gekomen op de kruising van de Hoge- en de Hofstraat verleende deze bestuurder geen voorrang aan de Toyota Wish die over de Hofstraat reed en naar de Prinsenstraat ging, met als gevolg de aanrijding. De Toyota Spacio ging door de slag enkele keren over de kop en reed een bromfietser met duorijdster aan.

Vervolgens kwam de Toyota Spacio in botsing met twee andere auto’s en een bromfiets die geparkeerd waren op de berm aan de Hogestraat. De bromfietser, Andrew kwam ter plaatse te overlijden. De duorijdster Simone C. (44) raakte zwaar gewond. Een vrouwelijke passagier van de Toyota Wish raakte ook gewond. Beide slachtoffers zijn per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. De duorijdster is ter verpleging op de afdeling Intensive Care opgenomen. Het andere slachtoffer is na medisch behandeling heengezonden.

De chauffeur van de Toyota Wish is in het bezit van een geldig rijbewijs en verkeerde niet onder invloed van alcohol. Het ontzielde lichaam van de bromfietser is voor obductie in beslag genomen.

De bestuurder van de Toyota Spacio die na de aanrijding uit het voertuig stapte en op de vlucht sloeg, is nog niet aangehouden. De Ongevallen Dienst van bureau Nieuwe Haven is belast met het onderzoek.