Nieuwe recreatieoord voor Nickerie

1586
Foto: BIC Nickerie

Vrijdag 13 november waren de gedetineerden van Hazard begonnen met het schoonmaken van het oude plantage Hazard. Het is de bedoeling dat deze wordt ingericht als een recreatieoord. Hier zullen de gedetineerden zich van tijd tot tijd kunnen onstpannen.

De burgervader van Nickerie, Wedperkash Joeloemsingh had samen met Carlo Palmtak, directeur van Penitentiaire Inrichting Hazard het startsein gegeven voor de bouw van een eerste kamp. Het streven is om voor eind van het jaar de oord af te hebben. DC joeloemsingh zegt dat hij zijn volle medewerking zal verlenen.

Er zijn machines van de ministeries van Openbare Werken en Regionale Ontwikkeling ingezet om het gebied te ontbossen.

Bij het recreatieoord komt er ook een badplaats en zal er ook gelegenheid zijn om te kunnen hengelen in het zoetwater. Daarnaast kunnen particulieren ook tegen een kleine vergoeding gebruik kunnen maken van het recreatieoord.

Recreatieoord Hazard3
Recreatieoord Hazard2