Wapen van beveiliger inbeslaggenomen door politie

717

Op vrijdag 30 oktober heeft de politie van Kwatta een vuistvuurwapen van een bewaker van een security bedrijf in beslaggenomen, omdat hij een klant had bedreigd.

Een klant die zijn geld had kwijt geraakt tijdens het gokken, stapte uit de casino en ging flink te keer voor de deur. De klant werd door de bewaker gesommeerd om de plek te verlaten. De klant die vond dat hij bedreigd is geworden door de bewaker, ging naar politiebureau en deed zijn beklag.

De politie ging ter plaatse voor onderzoek en trof de bewaker aan. De bewaker vertelde aan de politie wat er gebeurd was tussen de klant en hem. Hij ontkende de klant te hebben bedreigd.

De politie nam de gegevens van de bewaker op en vroeg naar de vergunning om het wapen dat hij bij zich had te dragen, te tonen. De bewaker gaf te kennen dat hij in dienst is van een security bedrijf, maar echter nog niet beschikt over een persoonlijke wapenvergunning. Het wapen werd door de politie in beslag genomen.

Naast de vergunning van de security bedrijven, dienen ook de medewerkers een beschikking voor het dragen van een vuurwapen op eigen naam te hebben.