Man opgesloten na bedreiging vrouw met dolkmes

876

Nadat een man zijn vrouw met de dood heeft bedreigd met een dolkmes is hij op zondag 15 november door de politie van het bureau Nieuwe Haven in verzekering gesteld.

Op zaterdag 14 november was de vrouw jarig en had een feest georganiseerd. Nadat alle gasten vertrokken waren, kreeg het echtpaar ruzie. De vrouw werd zoals zij heeft aangegeven bij de politie bedreigd. Zij wilde toen een einde aan de relatie brengen, vanwege de veelvuldige bedreigingen en spanningen in de relatie.

De man die ook nog in onmin leeft met de vijf kinderen van de vrouw, weigerde de woning te verlaten.
Als reden gaf de man aan dat de huwelijksambtenaar op hun huwelijksdag duidelijk heeft gezegd dat man en vrouw bij elkaar moeten blijven tot de dood hen scheidt.

Hij pakte het scherpvoorwerp en bedreigde de vrouw daarmee. De vrouw deed aangifte bij de politie en zegt al moe te zijn van het gedrag van haar echtgenoot. Echter wenste zij geen strafrechtelijke vervolging tegen haar partner. Zij wilt dat de politie hem ernsitg moet worden aangesproken en dat hij het huis verlaat.

De politie kon niet voldoen aan de wensen van de vrouw. De politie onderzoekt strafbare feiten en zet geen mensen uit huis zonder enige wettelijke bepaling. De man werd opgespoord en overgebracht naar het politiebureau. Hij ontkent de vouw te hebben bedreigd.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie die de bedreiging ernstig neemt, is de man ingesloten.