Verboden reclameborden te plaasten op straatnaamborden of elektriciteitsmasten

760

Er zal ernstig worden opgetreden tegen ondernemers en personen die reclameborden aanbrengen op de palen van de straatnaamborden of elektriciteitsmasten, dit zei de Districtscommassaris van Wanica, Roline Samsoedien.

Het personeel van het commissariaat is nu bezig na te gaan waar er allemaal bordjes zijn geplaatst en wie de eigenaren zijn. De eigenaren worden eerst aangeschreven om de borden te verwijderen. Wordt hieraan geen gehoor gegeven, zullen maatregelen zoals boete niet uitgesloten zijn.

Op verschilende plekken in het district zijn er reclameborden op palen van straatnaamborden of elektriciteitsmasten aangebracht. In opdracht van DC Samsoedien zijn de bordjes op diverse plekken door de bestuursambtenaren verwijderd, maar het blijkt dat de eigenaren de bordjes toch weer plaatsen.

Samsoedien zegt dat deze palen beschadigd raken wanneer reclamebordjes eraan bevestigd worden. Het aanschaffen van de palen kost de staat veel geld en het zal niet geaccepteerd worden dat bedrijven ervoor kiezen om de palen te vernietigen voor hun reclame. “Het aanbrengen van reclameborden aan palen van straatnaamborden en stroompalen moet ophouden. Bedrijven of personen die reclameborden wensen te plaatsen, moeten een vergunning aanvragen.”

Bedrijven en of personen die zich niet aan de regels houden, zullen voor de consequenties moeten instaan, aldus Samsoedin