56-jarige man poogt 3.5 kg cocaïne te smokkelen

912

Op zondag 15 november heeft het team Bestrijding Internationale Drugs (B.I.D.) van de politie de 56-jarige Bhangwanpersad S. aangehouden op de internationale Johan Adolf Pengelluchthaven. Hij poogde in de de dubbele bodem van één van zijn reisbagages ongeveer 3½ kg cocaïne het land uit te voeren. Bhangwanpersad S. is Surinamer.

Bhagwanpersad verklaard dat hij het verderfelijk spul heeft gehad van een Euro-Surinamer. Deze Euro-Surinamer woont in Nederland en vertoefde met vakantie in Suriname. Hij gaf hem de tas om voor hem mee te nemen naar Nederland. Bhangwanpersad zou Euro 9000 ontvangen als het gelukt was de tas mee te nemen.

De verdachte die met zijn vrouw zou afreizen, is hangende het onderzoek samen met de drugs overgedragen aan de Narcoticabrigade van de politie. Op de vrouw werd niets aangetroffen.