Contractarbeiders Staatsolie gewond door politiegeweld

1511

Op zondag 15 november zijn vier contractarbeiders van Staatsolie het slachtoffer geworden van politiegeweld in Powakka. De vier contractarbeiders waren onderweg naar huis toen zij werden afgetakeld door minstens acht gewapende mannen. Omstanders zeggen dat de daders eenheden van de militaire politie of de politie kunnen zijn. Verder vermoeden zij dat de daders onder invloed waren. Ze hadden ook vuistvuurwapens bij zich die zij tevoorschijn haalden om de arbeiders aan te vallen.

Er kwam plotseling een voertuig met ‘verblindend’ licht vanuit de tegenovergestelde richting hen tegemoet. De jongemannen riepen de bestuurder toe om het licht te dempen, maar dat bleek niet in goede aarde te zijn gevallen. Ricardo Sabajo, één van deze contractarbeiders, zegt dat de auto toen stopte, waarna drie gewapende heren uitstapten en hen te lijf gingen. Een had een knuppel bij zich waarmee hij zonder aarzelen de heren bewerkte.

Ricardo Sabajo en Cercinio Biswane zijn ter verpleging in het Academisch Ziekenhuis opgenomen. Biswane kan niet opstaan en daardoor ook niet lopen. Hij klaagt van ernstige pijnen op diverse plekken in zijn lichaam. Orpheo Sabajo is maandag ontslagen uit het ziekenhuis met kneuzingen en twee gapende kapwonden aan zijn hoofd, terwijl Roël Sabajo na behandeling bij de Spoedeisende Hulp heengezonden is met kneuzingen en ook een gapende kapwond aan zijn hoofd.

Kapwond van Orpheo Sabajo
Kapwond van Orpheo Sabajo
12241591_542457399253555_1885808424120906979_n