Drugsverkoper betrapt door politie

1051

Op vrijdag 6 november hebben surveillerende politiemannen de verdachte Andwele, G. aangehouden op de kruising van de Ruben- en de Rijsdealstraat in Paramaribo Noord.

Andwele stond naast een personen auto en bij het zien van de politie liet hij een zwarte zak die hij bij zich had, in de auto vallen. De politie zag de handeling van deze verdachte duidelijk. Daar deze locatie bij de politie bekend is als een drugslocatie, reageerden de wetsdienaren gelijk.

De drie manspersonen die in het voertuig zaten werden staande gehouden. In de auto werd een zwarte plastieken zak inhoudende twee plastieken kokers aangetroffen. In de ene koker werd aangetroffen 41 wikkels crack cocaïne en in de andere koker een aantal XTC tabletten en een hoeveelheid marihuana.

De drie mannen gaven aan dat Andwele de zak in de auto heeft laten vallen, toen hij de politie zag. Volgens verklaring van de chauffeur was hij op het adres om XTC tabletten te kopen bij Andwele, bij wie hij eerder had gekocht.

Alle 4 verdachten werden aangehouden en overgedragen aan de afdeling Narcotica Brigade van de politie.
De drie mannen zijn heengezonden, na eerst afgestemd te hebben met een lid van het Openbaar Ministerie.
De drugsverkoper Andwele is in verzekering gesteld.