Spectaculaire militaire muzikale uitvoering i.v.m 40 jaar Srefidensi

1352

A.s. vrijdag zal er ware spektakel zijn in het André Kamperveenststadion vanwege de gezamenlijke taptoe van zowel militairen, politie, motor surveillance dienst alsook de politiedrumband, zegt kapitein Faried Ilahibaks, algemene coördinator van de moderne versie van een militaire en muzikale show, waarbij de verschillende krijgstmachtsonderdelen zich aan het publiek presenteren.

Een ieder mag de taptoe gratis bijwonen en de voorbereidingen ervan verlopen vlot. De commando’s, infanterie, militair kapel en andere speciale eenheden van het leger zullen degenen zijn die de show zullen geven. Helicopters zullen het geheel een extra dimensie geven.

Bij 40 jaar Srefidensi gaat het niet alleen om 40 jaar staatkundige onafhankelijkheid, maar meer om het 40-jarig bestaan van het Surinaams leger. Naast de taptoe zal er eveneens een geweldige show zijn van o.a. parade en defilé. De show wordt weggegeven op het Onaghankelijkheidsplein.

Het volk moet kunnen genieten van de optredens, ondanks de preçaire financiële situatie van ons land.
Men verwacht met de taptoe een vol André Kamperveenstadion. Een deel van de hoofdtribune zal gereserveerd worden voor de hoge gasten, waaronder ook buitenlandse uitgenodigden.

Onder andere de Fransen hebben het leger ondersteund om de lokale Motor Surveillance Dienst te trainen in de begeleiding van hoogwaardigheidsbekleders in het verkeer.