Verhoging benzineprijzen niet uitgesloten

1030

De diverse servicestations in het land vertonen vandaag een totaal ander beeld dan dagelijks. Lange rijen auto’s wachten op hun beurt om aan benzine te komen. Herhaalt de geschiedenis zich? Deze beelden voeren menigeen terug naar de jaren tachtig waarbij aan alles er een schaarste was en er voor alles in de rij gestaan moest worden.

Inderdaad er werden leuzes gescandeerd van ‘We gaan nog voor vijf’ maar niet wetende dat er daarmee wordt bedoeld de onwelkome vlucht van de dollarkoers. De mensen beginnen al voorzorgsmaatregelen te treffen voor wat komen zal. Bepaalde pompstations in zowel in Nickerie als Paramaribo zijn gesloten te wijten aan de sterke devaluatie van de Surinaamse dollar, een maatregel genomen door de Centrale Bank van Suriname.

Per ingaande gisteren, woensdag 18 november 2015, wordt de middenkoers vastgesteld op SRD 4,00 per één US dollar. De Centrale Bank van Suriname ( CvBS) zal een verschil hanteten tussen de aan- en verkoopkoers hanteten van plus minus 1% rond de middenkoers; m.a.w. de aankoopkoers is vastgesteld op 3,96 per USD en de verkoopkoers op srd. 4,04 per USD.

Met deze waardedaling van de SRD is niet uitgesloten dat benzineprijzen de lucht zullen ingaan. Dus hieraan zijn de files bij de servicestations te wijten. Erger nog, de verkoop kon niet worden voortgezet omdat de stroomvoorziening bij bepaalde servicestations ook was uitgevallen.

Pompstation 2
Pompstation 3