MinOWC schaft nieuw ontwikkelingsmateriaal aan voor kleuters

849

Op maandag 16 november jongstleden hebben de hoofd kleuterleidsters instructies gekregen van het inspectie basisonderwijs over het nieuw ontwikkelingsmateriaal dat door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) is aangeschaft voor de leerjaren 1 en 2. Met het nieuw materiaal dat is aangeschaft zal er doelgericht gewerkt worden aan de ontwikkeling van de kinderen. Het materiaal zal ervoor moeten zorgen dat kinderen uitgedaagd worden om tot actie en onderzoek over te gaan en zelf aan de slag kunnen.

Landelijk zullen alle scholen voorzien worden van dit nieuw lesmateriaal. Volgens inspecteur van het basisonderwijs, Margo Kent, is er bij de aanschaf van het lesmateriaal rekening gehouden met de vierjarige als de vijfjarige kinderen die gebruik zullen maken van ander materiaal. Dit houdt in dat er volgens de thema’s en leerlijnen die in de nieuwe boeken zijn aangegeven gewerkt moet worden.

Volgens hoofd kleuterleidster van OS Bomapolder, Anoeshka Baidjoe, juicht het initiatief van het ministerie toe. Zij is blij dat het ministerie nieuw ontwikkelingsmateriaal heeft aangeschaft, omdat kleuterleidsters voorheen afhankelijk waren van materiaal die de ouders aan hen doneerde.

DSC_9585 1
DSC_9566 1
DSC_9543 1