Aanrijding met dodelijke afloop te Afobakkaweg

1013

Op vrijdagavond 20 november vond er een aanrijding plaats op de Afobakkaweg ter hoogte van mast 23. Uit het voorlopige onderzoek is uitgewezen dat Henk F. met zijn voertuig over de Afobakkaweg reed richting Afobakka. In zijn voertuig bevonden zich drie mede-inzittenden.

De bestuurder Deonarine S. had pech met zijn vrachtwagen ter hoogte van mast 23. De truck van Deonarine stond op de Afobakkaweg met de voorzijde gericht naar Afobakka zonder enige verlichting. Op dat gedeelte van de Afobakkaweg is er ook geen straatverlichting. Deonarine bevond zich onder het gevaarte om het te repareren.

Henk die vermoedelijk met een hoge snelheid kwam aanrijden zag de truck niet. Hij verklaarde aan de politie dat hij daardoor zijn voertuig niet tijdig tot stilstaand kon brengen. Het gevolg daarvan was dat hij met een klap tegen de achterzijde van de vrachtwagen botste.

De vrachtwagen kwam door de klap in beweging, waardoor Deonarine werd overreden. Adipi Megsrein die als mede-inzittende naast bestuurder Henk zat gaf ter plekke de geest. Er zijn 4 gewonden gevallen. Alle slachtoffers werden per ontboden ambulances overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch ziekenhuis. Beide bestuurders zijn in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs.

Het lijk van het slachtoffer is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in beslag genomen. Adipi is de 49e verkeersdode.

De zaak is overgedragen aan de verkeersunit van regio Midden voor verdere onderzoek

Een van de slachtoffers
Een van de slachtoffers