President Bouterse: protestdemonstraties heeft geen zin

1295

President Desiré Bouterse zei dat hij wel weet dat mensen aangezet kunnen worden om op straat te komen, maar het heeft geen zin in het land de zaak chaotisch proberen te maken. De maatregelen die de regering treft, zijn gericht op verbetering. Er was volgens de president geen andere keus omdat de koers op de zwarte markt te hoog was. De Centrale Bank van Suriname had niet genoeg middelen om verder te kunnen interveniëren. Er is wel begrip voor de ongerustheid.

Maatregelen als devaluatie stuwen de prijzen omhoog. Maar protesteren legt geen zoden aan de dijk. “Het is juist zaak te kijken hoe uit de problemen te komen. Als volkspresident mag iedereen bij mij komen”, zei Bouterse tijdens een persconferentie in het perscentrum van de regering..

Er wordt gewerkt aan een sociaal vangnet, er is een onderraad hiervoor in het leven geroepen. Hiervoor zal mensen worden opgevangen die hun werk kwijt zijn en die het financieel moelijk hebben.