Politiecommandant regio west Widjaikoemar Oedit

De politiecommandant van regio west, Widjaikoemar Oedit, is donderdag gestart om jongeren in Nickerie middels voorlichtingsessies bewust te maken over de gevolgen van alcoholmisbruik. De eerste groep jongeren bestond uit studenten van het Pedagogisch Instituut Nickerie.

Eén van de gevolgen van alcoholmisbruik is vaak huiselijk geweld. Dit komt nog in grote getale voor in het rijstdistrict. De gewestelijk politiecommandant (GPC) is vrij diep ingegaan op dit onderwerp en heeft de studenten geattendeerd op de negatieve sociaal-maatschappelijke effecten zoals gezinsontwrichting, financiële problemen, stress en frustratie bij gezinsleden.

Oedit wees erop dat vooral kinderen de dupe worden van gezinnen met dit probleem, omdat de vader in bezopen toestand thuis komt en alles vernietigd, zijn vrouw en kinderen uitscheldt. Ook het aantal verkeersdoden en -slachtoffers als gevolg van alcoholmisbruik nemen steeds toe. De Hoofdinspecteur Widjaikoemar Oedit is van plan om vaker dergelijke sessies te organiseren. Dit omdat hij vindt dat het moet doordringen tot eenieder in de samenleving.

De studenten vonden het een leerrijke sessie. Dit bleek uit de vele vragen die zij stelden tijdens de vragenronde.