Vier verdachten zijn op donderdag 19 november door de politie van Moengo aangehouden en in verzekering gesteld.

De politie kreeg in de vroege ochtend de melding van een inbraak. Bij aankomst op het adres merkte de politie op dat er in een bergruimte van een woning was ingebroken. Aangezien de eigenaar niet ter plaatse was, kon niet worden achterhaald welke goederen waren weggenomen. Terwijl de politie nog ter plaatse was, keerde een auto op de weg en reed de andere richting op. De politiemannen gingen te voet achter de auto aan die enkele straten verder afsloeg.

Uit het voertuig stapten vier manspersonen. De politie hield de manspersonen staande en vroeg het viertal wat zij zo laat in die omgeving deden. Aangezien zij geen zinnige verklaring konden geven, werd het voertuig doorzocht. De politie trof goederen aan die vermoedelijk bij de inbraak zijn buit gemaakt.

In de auto kwam de politie ook breekwerktuigen tegen. Verder zijn er mutsen, een koevoet, een weegschaal, pantysokken en een vuistvuurwapen aangetroffen met twee scherpe patronen. Het vermoeden bestaat dat de verdachten meerdere feiten moeten hebben gepleegd. De goederen werden in beslaggenomen.

De politie trof tijdens fouillering een blikje lever pastei en een verdelgingsmiddel bij één van de verdachten aan.

De vier mannen werden aangehouden en na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

De zaak is overgedragen aan recherche Oost voor verdere onderzoek.