Man mishandeld vrouw zonder enige reden

1179

Een man die zijn vrouw had mishandeld en bedreigd, is op woensdag 18 november aangehouden door de politie van Leiding.

Gebleken is dat de man het tot een gewoonte maakt zijn vrouw zonder enige reden te mishandelen.
Op woensdag 18 november haalde de man zijn vrouw van het werk op, de man deed alsof hij haar wilde kussen, maar beet haar daarbij in haar lippen en gaf haar enkele klappen in haar gezicht. De man reed vervolgens naar huis. Hij stapte uit zijn auto, ging de woning binnen en kwam met in zijn hand gasoline, een verdelgingsmiddel en een houwer naar buiten. Hij schreeuwde naar de vrouw om uit het voertuig te stappen. De vrouw was bang en stapte niet uit.

Een buurtbewoner schoot haar te hulp en bracht haar naar het politiebureau. Zij deed aangifte terzake mishandeling en bedreiging tegen haar man. Terwijl de vrouw de aangifte deed, kwam haar echtgenoot op het politiebureau en droeg de vrouw op om de aangifte in te trekken. De vrouw die op 8 november ook al aangifte tegen de man had gedaan, wilde uit vrees voor haar echtgenoot de aangifte intrekken.

De politie ondernam ondanks de intrekking van de aangifte actie. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie, die het gedrag van de man als zeer ernstig beschouwt, is de echtgenoot aangehouden en in verzekering gesteld.

De vrouw werd voor medische behandeling verwezen naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch ziekenhuis