Boze Ronny lost schoten op buurman

1073

Op zondag 22 november is de 39-jarige Ronny M. aangehouden door de Regio Bijstand Team (RBT) Paramaribo.

Op de kruising van de Nieuwzorg- en de Gerritweg zijn er schoten gelost, deze melding kreeg de politie van Latour via de Centrale Meldkamer. De verdachte Ronny is hierbij aangehouden door het Regio Bijstand team. Het jachtgeweer, waarvan hij geen vuurwapenvergunning kon overleggen is in beslag genomen.

De verdachte verklaard dat hij problemen met zijn buurman Sandrino, L. heeft. Hij wordt dagelijks uitgescholden door de buurman. Het gedrag van zijn buurman werd hem op de bewuste dag te veel. Ronny reed naar het adres van zijn buurman, maar trof hem niet aan. Op de terugweg kwam hij Sandrino tegen. Hij loste vanuit zijn voertuig, van op een afstand van ongeveer 20 meter, een schot in de richting van zijn buurman.

De verdachte werd aangehouden door het RBT en samen met het jachtgeweer dat niet gedekt is overgedragen aan de politie van Latour. Sandrino werd noch ter plaatse noch op zijn woonadres aangetroffen. Het is niet bekend of de buurman geraakt is.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is Ronny Mijnals in verzekering gesteld.