silhouette of alcoholic drunk man drinking whiskey bottle feeling depressed falling into addiction problem

Een melding via de Centrale Meldkamer aan de politie van Latour omtrent schoten aan de Toekomstweg leidde tot de aanhouding van G. Mohamed (39).

Volgens verklaringen van omstanders waren de verdachte aan het zuipen met vrienden voor een winkel. Gehuld in dronkenschap wilden ze vertrekken. Het latere slachtoffer, Marchiano, maakte een opmerking naar de groep toe. Dit viel niet in goede aarde bij Mohamed en begon een scheldkannonade tegen Marchiano en laatstgenoemde schold terug.

De dader bedreigde Marchiano met de dood, liep naar zijn auto, kwam terug met een jachtgeweer en loste een gericht schot op Marchiano. Omstanders konden een noodlottig gevolg voorkomen door de schietgrage zijn hand naar boven te slaan. Hem werd het wapen afgemaakt waarna de wetsdienaren werden ingeschakeld.

Marchiano die berucht stond om zijn lastig gedrag bij dronkenschap naar derden toe werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Het jachtgeweer dat niet met een vergunning gedekt is, is in beslag genomen. Mohamed mag na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie gratis verblijven op het politiebureau.