CIVD’er schiet pleegzoon met jachtgeweer

3195

Een man, die werkzaam is bij de Centrale Inlichtingen en Veiligheidsdienst (CIVD) heeft op zondag zijn pleegzoon geschoten met een illegaal jachtgeweer. De man is die dag door de politie van Latour aangehouden en in verzekering gesteld.

Het is nog onbekend of zijn pleegzoon verongelukt is. Volgens een getuige stapte de man uit een auto voor een pand. Op een bepaald moment raakte het tweetal in een worsteling en duwde de aangever de verdachte en hij zag kans om weg te rennen. De man ging toen naar zijn auto en haalde een jachtgeweer tevoorschijn en schoot op zijn pleegzoon. Het slachtoffer wist weg te komen.

De verdachte verklaart aan de politie dat hij vaker gemolesteerd werd door het slachtoffer die zijn pleegzoon is. Deze had hem eerder op die dag uitgescholden. Later op de dag zocht de man zijn pleegzoon op om hem rekenschap te vragen en trof hem aan. Hij heeft toen een schot in de lucht gelost. Het feit dat hij niet in het bezit is van een wapenvergunning is zijn jachtgeweer in beslag genomen door de politie.

Volgens de partner van de man waren zij samen toen zij hoorde dat haar zoon had gevochten met de zoon van haar partner. Haar man is toen boos geworden, want hij vindt dat zijn pleegzoon onhandelbaar is en zijn kinderen molesteert.