Leerlingen St. Bernadetteschool doen voor het eerst vlagvorming

1045

Ruim 500 kinderen hebben dinsdag samen met 15 leerkrachten van de St. Bernadetteschool 40 jaar en de Surinaamse vlag gevormd in het kader van 40 jaar Srefidensi. Het lag in de bedoeling om de leerlingen het nationaal gevoel, liefde en respect voor land en vlag mee te geven. Gekleed in een jeans, T-shirt en hoofddoek in een van de vier kleuren van de Surinaamse vlag, juichten zij al lopend naar het midden van het schoolterrein.

De gele hoofden kregen een centrale positie: rond de vlaggenmast, waar de Surinaamse vlag hoog in de top wapperde. De witten mochten de 40 vormen en de roden stonden als de letters ‘jaar’. De leerlingen startten met het zingen van beide coupletten van het volkslied. Ze stonden keurig met handen naast het lichaam en zongen uit volle borst. Hierna werd de vlag spelenderwijs uitgebeeld. De organisatie Sport Heart Promotions hebben vier dagen met de leerlingen geoefend om de vlag te vormen. De organisatie werd erbij gehaald voor technische ondersteuning.