Swit’ Sranan 40 jaar staatkundig onafhankelijk

860

Suriname viert met zijn 475000 inwoners op woensdag zijn 40 ste srefidensi. Er is wel een lijvig programma voor deze dag in elkaar gezet, maar gezien de economische van de Republiek zal het geheel sober geschieden. De hoofdstad zal niet het toneel zijn van staatshoofden voor felicitaties. Nederland zal ook geen hoogwaardigheidsbekleder sturen naar zijn vroegere kolonie.

Er werden om 6u in de ochtend 21 geweerschoten aan de Anton Dragtenweg afgevuurd. De activiteiten werden daarna rondom het Onafhankelijkheidsplein voortgezet, inbegrepen de overhandiging van een commemoratieve enveloppe met zegel in het kader van 40 jaar staatkundige onafhankelijkheid van swit’ sranan.De defilé vondt plaats rondom het Onafhankelijksplein om 4u in de middag.

Onafhankelijkheidsverklaring
Op het moment van zijn onafhankelijk bezat Suriname al ruim twintig jaar een semi-autonome status binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Onder de onafhankelijkheidsverklaring verschenen in 1975 de handtekening van koningin Juliana, premier Den Uyl en namens de nieuwe republiek die van de eerste president Johan Ferrier.