De politie van Uitvlugt heeft Rito N. aangehouden voor bromfiets diefstal. Tijdens Surveillance in het ressort merkte de politie op dat een bromfietser zonder helm in het verkeer reed. De bromfietser werd gesommeerd te stoppen, maar koos het hazenpad. De politie reed hem op een gegeven moment klem en bij onderzoek kon hij geen documenten overleggen.

Hij werd overgebracht naar het politiebureau en verklaarde aan de politie dat hij de bromfiets had geleend van een vriend die zich ook op het politiebureau kwam aanmelden. Die vriend kon ook geen documenten van de bromfiets overleggen en verklaarde de bromfiets te hebben gekocht voor SRD 200 bij Rito. Rito werd opgespoord en aangehouden.

Tijdens het onderzoek bleek de bromfiets op naam te staan van een man die enkele dagen eerder aangifte van diefstal van zijn bromfiets had gedaan. Naderhand bleek het de buurman van Rito te zijn.
Er werd nog een bromfiets en een frame aangetroffen bij een onderzoek op het woonadres van Rito. Ze zijn allemaal in beslag genomen door de politie. Het vermoeden bestaat dat Rito de bromfiets helemaal heeft gesloopt.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is Rito in verzekering gesteld. De zaak is overgedragen aan de politie van Jeugdzaken.