Twee rovers aangehouden

955

Twee verdachten zijn op dinsdag 24 november door een politie-eenheid aangehouden aan de Verlengde Gemenelandsweg. Een derde verdachte zag kans te ontkomen aan zijn aanhouding.

Drie manspersonen, van wie één van ze gewapend was met een vuistvuurwapen, hebben een vrouw bij een polikliniek beroofd van haar gouden halsketting. Zij vluchtten na hun daad in een gereedstaande auto weg in de richting van het stadscentrum. Het kentekennummer van de vluchtauto werd ook doorgespeeld.

Een speciale eenheid die in de directe omgeving was, speelde hierop in en reed het voertuig aan de Verlengde Gemenelandsweg klem. Twee van de verdachten werden aangehouden, terwijl de derde kans zag te ontvluchten. De verdachten die aangaven ex-militairen te zijn, werden hangende het onderzoek overgebracht naar het politiebureau de Nieuwe Grond. De buit is nog niet achterhaald.

Er wordt gewerkt aan de aanhouding van de 3e verdachte. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn beide verdachten in verzekering gesteld.