Op vrijdag 20 november heeft de politie van de Nieuwe Grond met medewerking van buurtbewoners van het ressort de 22-jarige Roël, F. aangehouden.

Op maandag 9 november deed een winkelier aangifte tegen Roël ter zake diefstal middels geweldpleging. De benadeelde verklaard dat de verdachte zich tot zes keren toe in de winkel begaf. In al deze gevallen werd de supermarkthouder hardhandig aangepakt. Roël nam steeds goederen uit de zaak weg en verdween vervolgens met de buitgemaakte goederen. Op maandag 9 november deed hij de winkel weer aan. De winkelier deed het verzoek aan Roël om de winkelzaak te verlaten. Roel heeft toen de winkelier op dusdanig wijze mishandeld dat hij medisch behandeld moest worden voor de opgelopen letsels.

De brute handelingen van Roël is duidelijk te zien op de camerabeelden. Roël werd opgespoord en met medewerking van buurbewoners kon hij worden aangehouden. Hij werd voorgeleid en na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is deze brute winkeldief in verzekering gesteld.