Inbrekers besparen gedoneerde woning van seniore burger niet

883

In de nacht van 25 november is er ingebroken in de woning van Runaldo Gemert alias Pa Keme, aan de Bolletriestraat. De inbrekers hebben alle keukenspullen, een microwave, een broodtoaster, magnetron, rice-cooker, een LED-Tv en een ventilator meegenomen.

Medio oktober kreeg Gemert de spullen en de woning als schenking van Kensenhuis N.V, B. Singh Trading en Stichting 1 voor 12, nadat er een programma over de slechte leefsituatie van deze seniorenburger in het televisieprogramma van 1 voor 12 was verschenen.

De inbraak is die ochtend ontdekt door buurtbewoners. De politie en de voorzitter van Stichting 1 voor 12, Louis Vismale, werden erbij gehaald. Zij troffen toen een open raam, aan de achterzijde van de woning, waarvan er vijf schutters verwijderd waren. De seniore burger verbleef gelukkig nog niet in de woning omdat het nog niet is aangesloten op het waterleiding- en elektriciteitsnet. Hij verblijft nog in een ruimte van 1 voor 12.

Vismale vindt het mensonterend wat de dieven allemaal hebben verricht. “Een man die niets had en die toch op een eerlijke manier via 1 voor 12 gelukkig is gemaakt, hebben de boeven veel verdriet gegeven. Zelfs met die man z’n lakens zijn ze vandoor gegaan”, zegt hij. De woning was nog niet voorzien van dieven ijzer, omdat het budget het nog niet toeliet.

Degenen die de stichting willen helpen met het aanbrengen van dievenijzer vraag Vismale om contact te maken met 1 voor 12. Hij zegt dat 1 voor 12 drukdoende bezig is electra en water te regelen voor het huis.