MinOWC tekent memorandum of understanding voor betere samenwerking

760

Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft samen met de Braziliaanse ambassadeur, Marcelo Baumbach en de voorzitter van het bestuur van de Anton de Kom Universiteit (Adek), Ryan Sidin, een memorandum of understanding getekend op 20 november jongstleden. Dit heeft als doel om een diepere invulling te geven aan de bilaterale samenwerking op het gebied van onderwijs tussen Suriname en Brazilië.

De memorandum zal ervoor moeten zorgen dat beide landen oplossingen zullen vinden voor de huidige problemen in het onderwijs. Volgens minister Peneux moet Adek openstaan voor andere universiteiten om samen te werken, omdat de geloofwaardigheid van de universiteit op zo een manier makkelijker gepromoot kan worden.

De bewindsman zegt dat vanwege de taalbarrière de studenten uit Suriname weinig gebruikt maken van de studiebeurzen die door de Braziliaanse ambassade wordt aangeboden. Om dit te doorbreken is hij van plan om een bacheloropleiding Portugees te lanceren op het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL).

DSC_0198