Twee mannen geëlektrocuteerd

3005
Foto: Yonathan J.

Op zaterdag 28 november zijn 2 mannen, Moreno P. (26) en David R. (46) in schok toestand, per ontboden ambulance, overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. De twee mannen waren bezig werkzaamheden te verrichten op het elektriciteitsnet van de N.V. Energie Bedrijven Suriname (EBS) aan de Mottonshooplaan.

De mannen die in dienst zijn van een contractorbedrijf en op een bepaald moment bezig waren een hoge aluminiumladder te verplaatsen van de ene naar de andere mast, kwam de ladder per ongeluk tegen een hoogspanningskabel aan. Beide mannen zijn geëlektrocuteerd als gevolg van deze handeling.

Het elektriciteitsnet waarop de arbeiders bezig waren te werken was door de EBS uitgeschakeld. De ladder kwam tegen een andere hoogspanningskabel aan waar de elektriciteit wel actief was. Moreno en David zijn in de ziekeninrichting ter observatie opgenomen.

De politie van Flora heeft de zaak in onderzoek.