Brandstofprijzen met ruim 60 cent verhoogd

1895

Vanwege de devaluatie van de Surinaamse munt zal de prijs van benzine vanaf vandaag met ruim 60 cent worden aangepast.

De prijs voor een liter ongelode benzine bij Gow2 gaat van SRD3.96 naar SRD 4,57. Bij SOL kost een liter ongelode benzine van SRD 4,09 naar SRD 4,50. De prijs bij SOL is 7 cent goedkoper.

De pompprijs voor een liter diesel bij Gow2 wordt SRD 4,34. en bij SOL is de prijs voor een liter diesel met 11 cent duurder. Ongelode benzine met additieven kost SRD 4,57.

Vele pompstations zijn op maandag gesloten, omdat de brandstofboot laat binnen was gekomen, waardoor er een tekort was en een chaotische situatie was ontstaan.

Volgens Sirodjeni Janki, voorzitter van de Surinaamse Servicestation Exploitanten Bond (SSEB) wachten de leden sinds 2011 op aanpassing van hun winstmarge. Zij krijgen een winstmarge van 0.12 SRD voor een liter brandstof. Zij zegt dat de leden nog steeds wachten om aan tafel te gaan met de minister van Handel en Industrie (HI), Sieglien Burleson. Janki zegt dat deze marge achterhaald is, zeker omdat de verhoogde prijzen van energie en water nog niet zijn doorberekend in de brandstofprijzen. Hierdoor is het voor de pomphouders moeilijk om te overleven. Zij wilt nog niet zeggen met hoeveel de winstmarge van brandstof voor de pomphouders aangepast moet worden. Janki hoopt dat zij van de week nog iets te horen krijgt van de overheid of de HI-minister. Dit moest reeds vorig week het geval zijn. De brandstoftekort bij Gow2 sercvicestations is reeds aangevuld.