Smartphone bij Romano Meriba gevonden

4830

Tijdens een reguliere controle van de Penitentiare ambtenaren (pa’s) hebben ze een smartphone onderschept bij Romano Meriba. Meriba was nauwelijks een dag in de inrichting en men trof een mobiel bij hem. De onderdirecteur van het Ministerie van Justitie en Politie afdeling Delinquentenzorg, Paulus Pinas vraag zich af hoe de verdachte zo snel aan een cellulair is gekomen.

Meriba werd ondervraagd, maar hij heeft zijn bron niet prijsgegeven. Meriba is in de strafcel geplaatst. Alle gedetineerden die in de fout gaan, worden in de strafcel geplaatst zegt Pinas.

Het is niet bekend naar wie hij berichten heeft gestuurd en wie hij heeft gebeld. De simcard was al reeds verwijderd toen de pa’s de telefoon onderschepten.

Voor de beveiliging van de inrichtingen worden er regelmatig controles uitgevoerd. De visitaties vinden plaats bij alle gevangenen.

Pinas zegt dat het niet kan dat Meriba met een telefoon de gevangenis is binnengekomen, omdat hij toen gecontroleerd was en er werd niets bij hem aangetroffen. Samen met anderen is Meriba aangehouden voor betrokkenheid bij de roofoverval op maandag 9 november van een ondernemer aan de Tweekinderenweg.