Suriname Al Quran Memorisatie Competitie te Lallarookh gebouw

1641
Foto: Haliq F.

Op zondag 29 november vond voor de tweede keer de “Suriname Al Quran Memorisatie Competitie” plaats in het Lallarookh gebouw. Het programma begon om 10 uur ‘s morgens. De Competitie heeft als doel om het memoriseren van de Quran of delen daarvan te stimuleren. Voorlopig is de volume eens in de twee jaar en heeft een terugkerend karakter. Het streven is om, In Shaa Alloh (met godswill), dit jaarlijks te organiseren.

16 deelnemers in verschillende leeftijdsgroepen, hebben meegedaan aan deze competitie. Zij werden door een Jury, bestaande uit geleerden van diverse organisaties, beoordeeld aan de hand van diverse zaken, waarvan de belangrijkste uiteraard is, de kwaliteit en de wijze waarop de gememoriseerde verzen worden gereciteerd. De jongste deelnemer is 8 jaar en de oudste 34 jaar. 13 deelnemers deden mee met de categorie 1 Juz en 3 deelnemers bij 5 Juz.

De minister van Binnenlandse Zaken, Mike Noersalim was ook aanwezig en hield een korte speech. Hierin gaf hij aan dat het ministerie het toejuicht dat jongeren verzen uit de Quran memoriseren, maar belangrijker is dat ze het praktiseren. Dat zal zeker bevorderlijk werken aan een gezonde samenleving.

Sheikh Dr Abdisshakur, was ook aanwezig namens de Wereld Orgaan voor het Memoriseren van de Al Quran.

Als waardering voor hun inzet kregen de deelnemers aantrekkelijk prijzen. De winnaars worden In Shaa Alloh (met godswill) uitgezonden voor een Regionale Competitie. Ze hebben allemaal de moed en durf getoond, zegt het Comite.

Het comite belast hiermee heet formeel, Organiserend Comite Suriname Al Quran Memorisatie Competitie en het evenement heet formeel de Suriname Al Quran Memorisatie Competitie. Het comite had niet verwacht dat het zo druk zou zijn , dat zij zelfs ter plekke veranderingen in hun logistieke plan moesten uitvoeren.

De uitslag ziet er alsvolgt uit:

Winnaars 5 juz
1e – Bholai Mohammed Altaaf – $400
2e – Muhammed Mutawakil Ramzaan – $350
3e – Sewbalak Shehzaad – $300
Winnaars 1 juz
1e – Piprawala Hasaan – $250
2e – Abdoel Anwar – $200
3e – Tamrin Shariq Hamza – $150
12314976_957070054364127_1968720980_o
12312388_957069991030800_532414230_n