Een 21-jarige jongenman is op maandag 30 november door de politie van Zanderij aangehouden.
Op de bewuste dag was hij op de internationale Johan Adolf Pengelluchthaven en deed de uitlating een vliegtuig te zullen opblazen. Bij verificatie bij het baliepersoneel kwam de man niet voor op de passagierslijst voor vertrek naar het buitenland. Het luchthavenpersoneel nam geen kans en schakelde toch de politie in.

Bij aankomst op de luchthaven, werd bedoelde manspersoon met een paspoort in zijn bezit aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Na overleg met het Openbaar Ministerie werd hij in verzekering gesteld.

De zelfde maandagavond maakte de vader van de jongeman contact met de politie om door te geven dat zijn zoon een PCS-patiënt is. Daar strafbare feiten niet telefonisch worden afgehandeld, werd de vader verwezen naar het Openbaar Ministerie.

De vader deed het Openbaar Ministerie de volgende dag aan en overlegde documenten waaruit blijkt dat de jongeman onder behandeling is van een psychiater.

De psychisch gestoorde jongeman is op woensdag 2 december in vrijheid gesteld na eerst afgestemd te hebben met een lid van het Openbaar Ministerie. Hij is overgebracht naar het Psychiatrisch Centrum Suriname (P.C.S.).