Wachter bang voor dieven

1296

Op dinsdag 1 december is een wachter van een autozaak in het ressort Munder aangehouden door de politie.

De wachter die ongeveer een maand werkzaam is bij de autozaak verklaarde aan een werknemer van de zaak dat er een diefstal was gepleegd een dag te voren, maar hij heeft echter de politie niet ingeschakeld.

Volgens verklaring van de wachter kwam er op maandag 30 november een donker gelakte voertuig aanrijden met vijf manspersonen. Zij gaven hem aan rustig te blijven en is uit vrees daarna gaan schuilen. Verschillende onderdelen van enkele voertuigen werden weggenomen door de mannen en verlieten vervolgens de plaats.

Toen de dieven weg waren, vervolgde hij zijn werk normaal, zonder de politie in te schakelen of om hulp in te roepen van anderen. De volgende ochtend vertelde hij het verhaal aan een werknemer. Deze werknemer schakelde gelijk de politie in.

Hangende het onderzoek is de wachter na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.