Minister Dodson: Dialoog belangrijk in kwestie IAMGOLD en vakbond

770

De Minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), Regilio Dodson , is van menig dat dialoog belangrijk is het geschil tussen de directie en de bond van IAMGOLD.

Hij heeft partijen opgeroepen door te gaan met de onderhandelingen omdat dat de enige manier is om uit de impasse te komen. De bewindsman vindt dat de regering de zijde van de werknemers kiest maar vindt niet dat partijen de regering het mes op de keel moeten leggen. Daarom is hij voorstander van dialoog en onderhandelen.

De bewindsman is het niet eens met uitspraken dat de regering niets doet in deze case. Omdat het om een conflictsituatie tussen twee partijen gaat stelt de regering zich als intermediair op. Dit zei de bewindsman tijdens een spoedpersconferentie afgelopen donderdag 3 december 2015.