16-jarige ingesloten voor kapverwonding aan vriend

856

Op zaterdag 29 november vond er een vechtpartij plaats tussen twee vrienden, waarbij een van hen een kapverwonding opliep aan zijn hoofd. De 16-jarige Roger A. is hierbij door zijn moeder overgedragen aan de politie van Latour.

Het voorlopige onderzoek heeft uitgewezen dat Roger met een vriend naar een feest was in het ressort. Op een bepaald moment kregen de twee vrienden een woordenwisseling. Roger werd boos en stootte zijn vriend zodanig dat hij kwam te vallen en met zijn hoofd tegen enkele stenen aankwam. Hij liep een kapverwonding op aan het hoofd. Na het gebeuren gingen de twee vrienden naar huis en stelden hun ouders in kennis.

De ouders stemden af en werden de jongens de volgende ochtend overgebracht naar het politiebureau. Roger werd na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie ingesloten. Het onderzoek is overgedragen aan de politie van Jeugdzaken.`