Gestolen laptop en mobielen terug gevonden

890

De 29-jarige Roger D. die in de vroege ochtend van donderdag 26 november een diefstal in een woning te Leiding had gepleegd, is op vrijdag 27 november door de recherche van regio Midden aangehouden.

Na de diefstal deed de benadeelde aangifte bij de politie van Leiding 9A. De aangeefster verklaarde dat zij heel vroeg bezig was kleren te wassen, waardoor één van haar deuren openstond. Op een bepaald moment werd zij in haar woning overvallen door een manspersoon. De verdachte ging vandoor met een laptop, een tas inhoudende drie mobiele telefoons, een oorbel van geel metaal en persoonlijke documenten.

De politie van Leiding droeg de zaak voor onderzoek over aan de recherche van Regio Midden.
Het gelukte dit recherche team de laptop te traceren. Bij aankomst op de plek bleek het om een Cyber café te gaan. De eigenaar van de zaak verklaarde dat de laptop en een mobiele telefoontoestel door een manspersoon naar de zaak zijn gebracht om unlocked te worden. Deze man zou de toestellen de volgende dag ophalen.

Toen de man de volgende dag, vrijdag 27 november bij de Cyber café was om de spullen te halen, werd hij door de politie opgewacht. Hij werd terstond aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De laptop en het mobiele telefoontoestel werden in beslag genomen.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is de dief in verzekering gesteld. De laptop en het mobiele telefoontoestel zijn afgestaan aan de rechtmatige eigenaar. De andere buitgemaakte spullen zijn nog niet achterhaald.