Goud en Brons voor Suriname bij Consude Games 2015

1490

Yaël Touw Ngie Tjouw heeft de eerste gouden medaille voor Suriname in de wacht gesleept tijdens de Consude Games 2015 te Asuncion, Paraguay. Dit heeft hij gekregen met het winnen van zijn eerste wedstrijdonderdeel, de 100 m vlinderslag.

Met een tijd van 58.64 seconden liet hij de Venezolaan, Manuel Lopez, achter zich. Deze tikte als tweede aan gevolgd door Adrian Paseta van Peru. Touw Ngie Tjouw is vast besloten zijn andere wedstrijdonderdelen te winnen.

Suriname behaalde nog een medaille. Op het onderdeel Judo won Harvey Helstone (44 kg ) de bronzen plak. Bij de Specials (kinderen met een verstandelijke beperking) heeft Urtha Griffith op de 80 m de 4de plaats behaald en Abigail Does eindigde op de 6de plek tijdens de finale ronde.

De meisjes volleybal selectie verloor haar eerste wedstrijd in 3 sets tegen Columbia. De jongens basketbal selectie verloren hun wedstrijd van Uruguay met 67 – 28 punten.

Tijdens een spannende zaalvoetbal wedstrijd bleken de Surinaamse jongens goed opgewassen te zijn tegen de Columbianen. Echter won Columbia de wedstrijd met 5 – 4. Leroy Letnom de aanvoerder van de Surinaamse ploeg scoorde 2 doelpunten.

Op het onderdeel Atletiek kwamen zowel de jongens als meisjes vandaag in actie. De resultaten zijn alsvolgt: Braffith Gritte behaalde tijdens het onderdeel verspringen een finale plaats, Penglai Daniel eindigde als 5de plek tijdens de finale op de 80m sprint en Navaro Aboikoni als 5de in zijn serie
De sporters komen op de onderdelen zwemmen, basketbal, atletiek, volleybal en Judo morgen weer in actie.