Op grond van artikel 54a van het wetboek van strafvordering heeft rechter-commisaris het verzoek om Romano Meriba in vrijheid te stellen, afgewezen. Dit op grond van de bewarende verklaringen die zijn afgelegd tegen Meriba.

Meriba wordt samen met vijf andere mannen verdacht van het beroven van een onderneming aan de Twee Kinderenweg. Kort na de beroving zijn drie gewonde verdachten aangehouden. Een verdachte, die in deze kwestie is aangehouden, vertelt dat hij een afspraak had met Meriba om de ondernemer R.S te beroven van een tas met geld. Meriba zou de man hebben opgehaald om het strafbaar feit te plegen.

Volgens de man is Meriba, die zegt niets af te weten van de beroving, op de hoogte van alles. Een politieman vertelt dat hij Meriba op de dag van de beroving in de omgeving van het gepleegde strafbaar feit heeft gezien.

Meriba zijn auto zou ook zijn ingezet voor de beroving. Ondertussen is officier van justitie, Duncan Nanhoe, een gerechtelijk vooronderzoek gestart in deze kwestie, waarbij diverse getuigen gehoord zullen worden.