Op donderdag 3 december is de incassoloper Jorjino door de politie van Livorno aangehouden.

In de maand juni 2015 deed een directeur van een slagerij aangifte tegen Jorjino ter zake verduistering. Volgens het voorlopige onderzoek is gebleken dat de verdachte een groot geldsbedrag in Surinaamse dollars zou hebben geïnd voor zijn werkgever bij twee bedrijven waar er vlees was geleverd.

Dit bedrag heeft de Jorjino nooit gestort bij zijn werkgever. De incassoloper verscheen vanaf die dag ook niet meer op het werk. In opdracht van de directeur moest een andere medewerker het geld thuis bij Jorjino gaan ophalen. Deze medewerker kreeg slechts een deel van het geld terug. Jorjino zei aan zijn collega dat hij een groot deel van het geld zou hebben vergokt in een casino.

Redenen genoeg voor de directeur om aangifte tegen de incassoloper te doen. Jorjino werd thuis opgespoord door de politie, doch niet aangetroffen.

Op donderdag 3 december meldde Jorjino zich aan bij de politie van Livorno. In het belang van het onderzoek is Jorjino na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.