46-jarige dief meer dan 10 keren in de gevangenis gezeten

897

De beruchte Soerish T. (46) die de omgeving gelegen tussen de Java- en de Craneweg onveilig maakte, werd op 7 december door de politie van Lelydorp weer aangehouden. Deze verdachte heeft de gevangenis reeds meer dan tien keren van binnen uit gezien voor het plegen van diefstal.

Op die dag werd de recidieve kippen- en doksendief op heterdaad betrapt, maar deze keer bij het wegplukken van vruchten. De politie heeft hem toen aangehouden. Bij hem werd aangetroffen 10 grote pompelmoezen die in een jutezak waren verstopt. In een andere soortgelijke zak had hij zes stuks pompoenen.

De recidivist werd naar het politiebureau overgebracht. Hij werd ook al opgespoord voor twee eerdere diefstallen en wel op 28 november en 2 december. Daarbij maakte hij legkippen, 25 eenden en manja’s buit. Op die adressen waar ene familie N woont, had hij al meermalen gestolen. Hij was arbeider geweest bij deze familie, maar werd ontslagen.

Soerish, die een zwerver’s bestaan leidt, nam vanaf dat moment spullen weg van die familie. En omdat hij wist dat de huizen van de families voorzien zijn van camerabeveiliging, nam hij de camera’s telkens weg, maar de familie vervangt die weer. Zo was hij op één van die camerabeelden positief herkend, ondanks dat hij achterwaarts liep naar de kippenren.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de recidieve Soerish hangende het verdere onderzoek ingesloten.