Rudolf Elias nu algemeen directeur van Staatsolie

1647

Rudolf Elias is door president Bouterse benoemd tot de algemeen directeur van Staatsolie. Elias heeft ongeveer zes maanden waargenomen bij Staatsolie. Volgens de president speelt hij in op de vraag van vakbondsleider van Staatsolie Werknemersbond, Lloyd Read.

De formaliteiten moeten nog afgehandeld worden. Bij zijn benoeming als directeur van Staatsolie zijn ook de producten diesel en gasoline door Staatsolie geïntroduceerd. Elias zegt ervan overtuigd te zijn dat Suriname nu nooit meer diesel hoeft te importeren. Hij zegt dat er meer dan voldoende diesel is om de lokale markt te voorzien. Een deel zal geëxporteerd worden naar de Franse eilanden. De behoefte aan gasoline wordt voor 50% gedekt.

Read zei dat de vakbond erkend wordt als partner en samen is het gelukt om in goede tijden te investeren in het bedrijf. Nu de olieprijs bijzonder laag is, heeft dit niet geleid tot ontslag van werknemers. Elias merkt op dat de prijs van de crude oil nu gedaald is tot US$ 25 voor een barrel. Met de toevoeging van de diesel en gasoline is US$ 25 toegevoegd aan de olie uit Saramacca. Er zal minder uitgegeven worden om brandstof te importeren, terwijl Staatsolie meer deviezen zal verdienen door export van hoogwaardige diesel. “Er is een prachtige mijlpaal bereikt, a dream come true,” zei Elias. Hij bedankte de medewerkers die heel hard gewerkt hebben om de fabriek in productie te krijgen.