CBSI Training voor Politie regio West

816

Op vrijdag 11 december 2015 hebben vijftien medewerkers van de politie van regio West op het hoofdbureau van de politie te Nieuw- Nickerie een training met betrekking tot het gebruik van het CBSI online systeem gevolgd.

De onderinspecteur van politie R. Kromokarijo en de agent van politie 2e kl A. Mangroe. had de training verzorgd. Het CBSI systeem biedt mogelijkheden om kosten voor educatie aan het personeel van het Korps Politie Suriname te minimaliseren door middel van online-learning.

Verscheidene politiekorpsen die wereldwijd aangesloten zijn op het CBSI systeem kunnen via de digitale snelweg in verbinding staan met elkaar.
Vanuit Paramaribo werden de participanten via het CBSI online systeem live toegesproken door de waarnemend korpschef Agnes Daniël. Zij moedigde de deelnemers aan om het CBSI systeem ten volle te benutten. In de toekomst zijn er meer trainingen in verband met het gebruik van het CBSI systeem geprogrammeerd.

De coördinatie van deze training lag in handen van de afdeling Internationale Betrekkingen in samenwerking met de afdeling ICT en de commandant van regio West.
De training werd geopend en afgesloten door de regio commandant Wiedjaikumar Oedit.