Presentatie “kassenteelt” in Coronie

1189
Foto: BIC Coronie

Ressortleider Mohamed Khodabaks van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft maandag 14 december 2015 samen met drie collega’s uit Paramaribo een presentatie over kassenteelt gehouden in de multifunctionele zaal aan de Gusje Oststraat.

De heer Zalmijn en de heer Wongsowikromo van LVV hebben aanvullingen gebracht tijdens de presentatie. Na de presentatie is de heer Reeberg ingegaan op de gestelde vragen. Het doel van deze presentatie is om de gemeenschap bewust te maken over de voordelen van de kassenteelt.

De heer Khodabaks gaf te kennen dat men meestal gewend is om op een openveld te planten, maar als men weet wat het resultaat van kassenteelt is gaat men zeker de overstap willen maken. Ook gaf hij aan dat LVV Coronie over 2 kassen beschikt. De ene kast is bestemd voor het maken van plantjes en de andere voor het planten van landbouwgewassen. Het oogsten en verkopen van de gewassen geschiedt door het personeel van LVV. Vervolgens werd er over verschillende ziekten en plagen gesproken en ook over de hulpmiddelen die een landbouwer kan gebruiken voordat er geplant wordt.

De heren van LVV waren zeer tevreden met de presentatie en zien graag dat de kassenteelt in het district Coronie geïntroduceerd wordt. Burgers moeten meer interesse hebben om aan kassenteelt te doen. De ondersteuning krijgen ze van LVV. Na de presentatie mochten de aanwezigen vragen stellen. Er waren ongeveer 20 personen aanwezig bij de presentatie.

12345456_917545804967497_2264054808105424653_n (1)